Kafijas automāti un kafijas veidi.

moderns kafijas automāts

 

Lai pagatavotu kafiju, ko likt galdā svētku reizēs vai vienkārši malkot no rītiem pirms darba, ir vairāki veidi, kā to izdarīt, bet viens no populārākajiem noteikti ir kafijas pagatavošana kafijas automātā. Šīs ierīces ir atrodamas gan mājās, gan darbā un, noteikti, ka katrs sevi cienošs kafijas mīļotājs zina kā to izmantot. Cik dažādi cilvēki, tik dažādi kafijas veidi, kādi tiek baudīti. Viens dod priekšroku stiprai, melnai un rūgtai kafijai, citam garšo balta, gaisīga un salda. Kafiju var pagatavot daudz un dažādos veidos un ir arī speciāli kafijas automāti, kas piemēroti dažādu kafijas veidu gatavošanai.

Cik veidu kafijas pastāv?

kafija

Pavisam noteikti varam apgalvot, ka ir vismaz 10, ja ne vairāk veidu kā pagatavot kafiju un katrs no tiem rezultātā rada fantastiski garšīgu dzērienu, kas priecēs sirdi un dvēseli:

  • Café con Leche – portugāļu vai spāņu tumšā kafija, kas ir īpaši aromātiska un noteikti pamodinās jebkuru aizmigušo no rīta;
  • Demi-crème – kafija, kurai vienādās proporcijās ir pievienots piens un saldais krējums;
  • Granita de Caffe – šo kafiju pasniedz ar ledu un to varētu saukt par aukstu espresso;
  • Īru kafija – to pasniedz speciālās glāzītēs un tā ir kafija, kas tiek pasniegta kopā ar alkoholu un putukrējumu;
  • Glace – kafija tiek pasniegta īru kafijas glāzītē, kopā ar saldējuma bumbiņu un salmiņu;
  • Doppio – šādi tiek dēvēts dubultais Espresso, kas ir ārkārtīgi stipra kafija;
  • Kapučino – kafija, kas tiek pasniegta ar saputotu karstu pienu un bagātīgām putām;
  • Amerikāņu kafija – izrādās, ka tā ir visparastākā kafija, kas tiek pagatavota kafijas automātos, kuri izmanto pilienu tehnoloģiju;
  • Kafija Correto – Itālijas ziemeļos populārs kafijas veids. Espresso ar pievienotu alkohola devu;
  • Turku kafija – melna kafija, kurai ir ļoti biezs putu slānis;
  • Latte – sastāvā ir viena daļa espresso un divas daļas putota piena;
  • Latte macchiato – nesamaisīts kapučino un visas tā sastāvdaļas atrodas slāņos;
  • Lungo – kafija, kas tiek pasniegta stipra, taču ne tik stipra kā espresso. Uz 50- 60 ml tasīti, tiek izmantoti 7 grami maltas kafijas;
  • Mokko – kafija ar šokolādi.

Kas būtu domājis, ka viens dzēriens var tikt pasniegts tik daudz un dažādos veidos! Protams, ka daudz kas atkarīgs no kafijas pupiņu šķirnēm, kas, staro citu, pasaulē ir sastopamas teju 60 variācijās un, pieļaujam domu, ka visas nemaz nav apzinātas.

Mums katram ir savi paradumi un tādi noteikti ir arī saistībā ar kafijas pagatavošanu un tās dzeršanu. Īsti kafijas mīļotāji noteikti ir nobaudījuši un mēģinājuši paši pagatavot vismaz lielāko daļu no augstāk nosauktajiem kafijas veidiem, kas nebūtu nekas pārsteidzošs, jo arī pavārs savā virtuvē eksperimentē un testē iznākumu.

Ja vēlies iegādāties kafijas automāto droši apmeklē šo lapu  – http://220.lv/lv/sadzives_tehnika/maza_sadzives_tehnika_virtuvei/kafijas_automati